Kepeksiz Tahin

Kepeksiz Tahin

Kepeksiz tahin susamın kepeğinin %100 ünün alındıktan sonra tahin haline getirilmesi ile oluşmaktadır. Dedelerimiz den bize miras kalan taş değirmenimiz de Antalya – Manavgat susamının kepek alınma işleminin yapılması ile oluşmuştur kepeksiz tahinin rengi açıktır, akışkandır ve bir o kadarda yemesi keyiflidir.

Tahin Nasıl Tüketilmeli Tavsiyemiz;

  • Bir tabak tahinin içine azar azar üzüm pekmezi dökülerek karıştırılır ve koyu kıvamı alınca yenmeye hazırdır.
  • Bir tabak tahinin içine bir yemek kaşığı köpük helva koyulur ve ekmek ile biraz köpük helva tahin ile karıştırılıp yenir.
  • Bir tabak tahinin içine eşit miktarda süzme bal özellikle çiçek balı yayla balı geven ve kekik balı karıştırılarak birlikte yenebilir.
  • Bir tabak tahin metal küçük bir tabağa konur ve kaynamış olan çaydanlığa çayı atıldıktan sonra demlemeye bırakılma anın da metal tabağa konmuş olan tahin üstüne konur ve 5 dk kadar bekletilir, mükemmel bir sıcaklığa erişen tahin sabah kahvaltısında yeni çıkmış gibi tüketilebilir.
Kepeksiz Tahin

Kepeksiz Tahin