Kepekli Tahin

Kepekli Tahin

Kepekli tahin susamın kepeğinin alınmadan tahin haline getirilmesi ile oluşmaktadır. Eski bilinen bozkır tahin idir. Dedelerimiz tarafından bulunan ve yapılan ilk tahin olarak da bilinir. Kabuğunun alınmadığı için daha koyu dur ve sağlığımıza daha faydalı yemesi de bir o kadar lezzetlidir.

Tahin Nasıl Tüketilmeli Tavsiyemiz;

  • Bir tabak tahinin içine azar azar üzüm pekmezi dökülerek karıştırılır ve koyu kıvamı alınca yenmeye hazırdır.
  • Bir tabak tahinin içine bir yemek kaşığı köpük helva koyulur ve ekmek ile biraz köpük helva tahin ile karıştırılıp yenir.
  • Bir tabak tahinin içine eşit miktarda süzme bal özellikle çiçek balı yayla balı geven ve kekik balı karıştırılarak birlikte yenebilir.
  • Bir tabak tahin metal küçük bir tabağa konur ve kaynamış olan çaydanlığa çayı atıldıktan sonra demlemeye bırakılma anın da metal tabağa konmuş olan tahin üstüne konur ve 5 dk kadar bekletilir, mükemmel bir sıcaklığa erişen tahin sabah kahvaltısında yeni çıkmış gibi tüketilebilir.
Kepekli Tahin

Kepekli Tahin